Memory Day

Memoryday; een dag om niet te vergeten!

De dag zelf duurde korter dan de organisatie ervan. Donderdag 16 Mei 2019 was het zover. Veel mensen keken nieuwsgierig naar de enorme huifkar die, getrokken door een net zo grote tractor door het buitengebied, de wijken en het centrum reed. Het was de dag van de 1e ‘Memoryday’, georganiseerd door Stichting SamenZelfDoen in samenwerking met de Schakelring. Vijf cultuurhistorische plaatsen werden bezocht door een groep mensen in een rolstoel.

Om 09.00 u. vertrok de eerste groep vanaf het parkeerterrein van Eikendonk. We stopten op het oude terrein van ‘Het Lido’ en aan de andere kant van de vijver bij de plaats waar voormalig zwembad ‘het Hoefsven’ lag, daarna reden naar ‘het Galgenwiel’ en ‘het Kapelletje’; vandaar ging het hele gezelschap naar het Centrum van Waalwijk, de Markt waar tijdens een pauze werd genoten van een kop koffie met gebak of een andere versnapering. Vanuit het centrum vertrokken we door de oude straten van Waalwijk als de Grotestraat, Loefstraat, Laageinde en Vooreinde naar de ‘van Harenfabriek’ om via de Baardwijksestraat weer terug te rijden naar onze vertrekplaats, verpleeghuis Eikendonk.

Alle deelnemers werden uitgedaagd tot het ophalen van de herinneringen om hun geheugen eens extra te laten werken; iets wat goed is voor het tegengaan van dementerende processen, zéker in de beginfase. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk etentje. De algemene reactie was dat zo’n dag zeker voor herhaling vatbaar is. En daar wordt al aan gewerkt door Stichting SamenZelfDoen, een stichting die zich inzet voor sociaal maatschappelijke projecten.